Klíčky HOŘČICE ČERNÁ 20 g
38 Kč
Klíčky obsahují větší množství phytoncidů s baktericidními vlastnostmi a vitamínem B2, než mají jiné odrůdy hořčice. Díky své ostré a výrazné chuti jsou tyto klíčky doporučené zejména do kořeněných jídel, salátů a sendvičů.
-
Klíčky HOŘČICE ČERNÁ
Klíčky obsahují větší množství phytoncidů s baktericidními vlastnostmi a vitamínem B2, než mají jiné odrůdy hořčice. Obsahují také vlákninu, saponiny, flavonoidy a rostlinné hormony, které příznivě regulují fungování celého organismu. Díky své ostré a výrazné chuti jsou tyto klíčky doporučené zejména do kořeněných jídel, salátů a sendvičů. Klíčky černé hořčice se pěstují snadněji než klíčky bílé hořčice, protože během procesu klíčení uvolňují mnohem méně hlenu.
Příprava klíčků:
Klíčení je velmi jednoduché, zejména pokud použijete nádobu na klíčení Mungo, Toraf aj. Při postupu podle návodu jsou klíčky připravené pro použití za 3-6 dnů.
Doba namáčení: 4-8 hodin
Doba klíčení: 4-6 dnů
Ideální teplota: cca 20 °C
Propláchnout vodou: 2-3x denně
Sklizeň při velikosti: 2,5-5 cmPřed konzumací propláchněte vodou. Klíčky je možné uchovat 1–2 týdny v chladničce.
Obsah: 20 g
-
Hmotnost 0,024 kg Rozměry 17 × 12 × 2 cm