Klíčky PŠENICE 50 g
38 Kč
Pšeničné klíčky jsou jedním z nejbohatších zdrojů vitamínů A, B, C a E. Obsahují zejména velké množství hořčíku, vápníku, fosforu, železa, niacinu, thiaminu a kyseliny pantotenové. Díky jemné chuti jsou skvělým doplňkem stravy pro děti, všech druhů pečiva, sendvičů a vitamínových koktejlů.
-
Klíčky PŠENICE
Pšeničné klíčky jsou jedním z nejbohatších zdrojů vitamínů A, B, C a E. Obsahují zejména velké množství hořčíku, vápníku, fosforu, železa, niacinu, thiaminu a kyseliny pantotenové. Pravidelná konzumace pšeničných klíčků chrání tělo před útokem volných radikálů, působí proti stárnutí a zajišťuje řádné fungování svalů, včetně srdečního svalu a nervového systému. Zvyšuje imunitu, posiluje kůži, vlasy, nehty a kosti. Pšeničné klíčky jsou připraveny ke konzumaci v momentě, kdy bílé kořínky dosahují délky zrna. Díky jemné chuti jsou skvělým doplňkem stravy pro děti, všech druhů pečiva, sendvičů a vitamínových koktejlů.
Příprava klíčků:
Klíčení je velmi jednoduché, zejména pokud použijete nádobu na klíčení Mungo, Toraf aj. Při postupu podle návodu jsou klíčky připravené pro použití za 3-6 dnů.
Doba namáčení: 8-12 hodin
Doba klíčení: 4-6 dnů
Ideální teplota: cca 20 °C
Propláchnout vodou: 2-3x denně
Sklizeň při velikosti: 2,5-5 cmPřed konzumací propláchněte vodou. Klíčky je možné uchovat 1–2 týdny v chladničce.
Obsah: 50 g
-
Hmotnost 0,054 kg Rozměry 17 × 12 × 2 cm