Čekanka salátová PALLA ROSSA 3 – hlávková, červená 10080
21 Kč 11 Kč
Raná odrůda červeného typu pro letní a podzimní sklizeň. Vyznačuje se vitálním vzrůstem a dobrým zdravotním stavem. Odolná k praskání a vybíhání do květu. V chlazeném skladu vydrží hlávky až tři měsíce. Snáší přímrazky.
1 skladem
-
Čekanka salátová
Cichorium intybus L. / Čakanka obyčajná
PALLA ROSSA 3
Poloraná odrůda, dieteicky velmi hodnotné, moderní salátové zeleniny. Pro pěstování jsou vhodné všechny typy půd v dobré kondici. Při předpěstovávání je třeba zajistit teplotu minimálně 20 °C. V průběhu dalšího pěstování teplota nesmí klesnout pod 8 °C. Optimální denní teploty jsou kolem 25 °C. Rovněž nutné je zabezpečit dostatečnou závlahu.
Čekanka hlávková jak už název napovídá tvoří podlouhlé hlávky a patří mezi venkovní druh. Hlávky připomínají pekingské zelí, nemají však tak výrazná žebra a nejsou tolik uzavřené. Hmotnost hlávek se pohybuje okolo 700 až 900 g. Pokud chceme u hlávkové čekanky dosáhnout tmavě červené barvy je nutný rozdíl mezi denní a noční teplotou 8 – 10 °C. Sklizeň začíná od září a pokračuje do října. Hlávky se nejlépe využijí čerstvé do salátů. Vyvinutější hlávky je možné uskladnit pro pozdější použití do sklepa.
Obsah: 0,5 g
Výsev: červen . červenec
Výsadba: črvenec – srpen
Spon: 35 x 35 cm
Sklizeň: září – říjen
Výživové hodnoty: Listy čekanky obsahují vitamin C, vitamin B a minerální látky, vlákninu a hořčiny (stimulují činnost jater, žlučníku a střev). Z prvků pak draslík, vápník, fosfor, hořčík, sodík, železo, mangan, zinek a měď. Čekanku tvoří z 94 % voda, proteiny představují 1 % (u zeleniny významné množství). Sacharidy netvoří ani 1 % a tuky v čekance téměř nenajdeme (0,1 %).
Kuchyňské zpracování: Křupavé listy čekanky se přidávají do zeleninových salátů. Čekanku je možné dusit i zapékat, výborná je například restovaná na másle nebo zadělávaná na smetaně.
Skladování: Hlávkovou čekanku lze skladovat na chladném a temném místě kde vydrží až 3 měsíce.
-
Hmotnost 0,005 kg Rozměry 16 × 8 × 0,1 cm